dissabte, 2 de desembre del 2006

Ist richtig das??

Potser molts (o almenys alguns) us preguntareu d'on ve el nom d'Ist richtig das? per al blog. Ací va una petita explicació (si algú no hi està d'acord que ho faça saber als comentaris):

"Ist richtig das?" és una frase bastant emprada en les classes de Sergi, l'origen de la qual és encara incert (diuen que es remunta als inicis de la civilització en un petit poblet del Senegal -em sembla que amb açò he marejat un poc més la perdiu, bé, no em feu cas). Aquesta frase tan germànica és una espècie de "muletilla" que junt amb "All right?" sol emprar Sergi quan acaba d'explicar alguna cosa. Últimament, els alumnes, per tal de facilitar-li la vida, em passat a dir-la nosaltres deixant-li a ell únicament "l'All right?". Per exemple:
Sergi diu: si un infinitiu intransitiu, passiu o copulatiu va acompanyat d'un acusatiu, llavors forma oració. All right??
I els alumnes contestem, en senyal d'afirmació: Ist richtig das!!
Bé, no li busqueu el trellat perquè no en té massa, es tracta d'una pràctica mística i sense cap fonament científic ;-).

Post Scriptum dirigit als alumnes i ex-alumnes de llatí de l'IES Pedreguer: Ei tius! Si féu algun comentari o escriviu algun post ningú no us mossegarà!!
βαβαί

2 comentaris:

Ana Ovando ha dit...

Gracias por la aclaración.
Para terminar de calmar mi curiosidad sólo faltaría algún podcast con vuestra voz a coro contestando a Sergi :-D

Blai ha dit...

Ei tiu!! Has canviat la plantilla! Aquesta m'agrada un poc més, és més espaiosa.