divendres, 10 de febrer del 2006

Hebdomadalia nuntia (postridie Non. - a.d. IV Id. Feb)

 Tres assumptes han destacat aquesta setmana a l'Institut.

  • Estrenàvem setmana amb les notícies referents a la inundabilitat del terrenys on s'ubica el nostre centre (com si no se sabera pertot arreu que estem en zona d'aiguamolls). Sembla que una maledicció es cerneix sobre els terrenys del nostre Institut: veieu, si no, les baquetades que es van haver de pegar per aconseguir-los. Descansarem alguna vegada?
  • Enguany hi ha eleccions de director al Centre. Aquesta setmana s'ha constituït la Comissió que haurà de baremar l'única proposta presentada, la del nostre director actual, en Francesc Mulet. El procediment ha creat cert estupor, per tal com la conselleria va publicar l'ordre en què establia el termini de presentació de candidatures amb "nativitat i alevosia", el 21 de desembre, deixant com a últim dia de presentació el 12 de gener: por de que entre en funcionament la nova llei d'educació que li lleva a l'administració la prerrogativa de triar director? Segons la inspecció és per tal que no se solapen els cursets que han de fer els candidats aprovats amb la tasca burocràtica dels mesos de maig i juny: però no és el mateix que passa quan es convoquen oposicions i els qui formen els tribunals han de deixar totes eixes tasques per constituir-los? D'altra banda, al Centre tampoc no s'ha enterat ningú, tot i que l'equip directiu té com a una de les seues funcions "donar a conéixer i difondre de forma pública i suficient a tota la comunitat educativa, la informació sobre normativa, disposicions legals i assumptes d'interés general o professional que arribe al centre"... Un despiste... lleig, però despiste (almenys això volem pensar).
  • Tot el Departament d'Educació Física i un bon grapat d'alumnes estan de "setmana blanca". La resta de departaments han hagut d'acoplar les seues programacions. En el nostre cas canviant exàmens ja previstos des de principi de curs. Hauríem de racionalitzar una miqueta les activitats extraescolars? Els pares estan d'acord en que els seus fills perden entre 30 i 32 hores de classe, però posen el crit al cel cada vegada que tenim un pont d'un dia? Els preocupa la pèrdua de classes o haver d'"aguantar" la jovenalla a casa? Reflexionem-hi...