dimarts, 2 de maig del 2006

Seguim renovant (amb més o menys èxit...)

  Com haureu observat els asidus, seguim de reformes. Una cosa que volia des de fa temps és disposar d'un llistat de notícies antigues fresques (quin oxímoron, eh?) del dia, per tal d'evitar anar consultant tots els events i "nuntia" relacionades amb els nostres estudis que es produeixen. A més, d'això ja s'encarreguen esplèndidament altres col·legues i companys (Ana, Sebastià, Carlos i tutti quanti).

  Després de trencar-me el cap (amb els programes i l'anglès), vaig arribar al ñblog i vaig provar amb el Google Reader i el Technorati, els resultats dels quals no m'acabaven de convéncer... Finalment, Carlos Cabanillas va arribar en la meua ajuda i em va fer els següents suggeriments (moltes gràcies, Carlos):

"- Lo más fácil es crearte un planeta de blogs y poner un enlace en el tuyo. Para ello hay muchas herramientas gratuitas, pero una de las mejores puede ser KickRSS. Yo lo tenía así con mis blogs de Cultura Clásica.
- Si quieres que las noticias aparezcan en tu blog, puedes usar una herramienta como
Feed Digest, que te proporciona un código para tu sitio uniendo los feeds de varias bitácoras (creo que un máximo de 10, pero eso es lo de menos porque puedes poner como feed único el que te proporcione el planeta que crees en KickRSS)."

Dit i fet... Els resultats els podeu veure a la barra del costat: a les notícies de cultura i educació general (un servei que ofereix EL PAÍS -crec que és necessari subscriure't, però hi ha un servei gratuït), he afegit 20 notícies relacionades amb les nostres matèries i, a més, he creat el meu planeta de blocs personal, al qual es pot accedir també des de la barra del costat (Antiquitatis nuntii, dins de Notícies de l'antiguitat) o directament. Està per perfeccionar: COM S'ELIMINEN ELS SÍMBOLS ESTRANYS DELS TITULARS? I COM ES POT ACONSEGUIR QUE NO OCUPEN TANT EIXOS TITULARS?

Altres canvis: ara l'Obèlix correntó porta a la nostra web mare, he afegit enllaços a la barra de favorits (blocs amb recursos per a blocaires, imatges i jocs) he posat un contador amb estadístiques (curiositat malsana?) i un "recomanador" (les dues coses en ademails.com) i un buscador de Technorati.

Descansarem i seguirem (és açò una droga tecnològica?). Per cert, si algú em pot solucionar els dos problemes que he esmentat, sisplau, que m'ho faça saber (he canviat de font: algú sap com afegir fonts a les quatre que ofereix zoomblog?).

Fins aviat!