diumenge, 13 de febrer del 2011

PARIS : La poma de la discòrdia



La poma de la discòrdia és una referència a l'illa daurada de la discòrdia que, segons la mitologia grega, la deessa Eris destinar 'per a la més bella "en les noces de Peleu i Tetis, encenent una megalomaníac escarxofat disputa entre Hera, Atenea i Afroditaque acabaria portant a la Guerra de Troia (per a la història completa, vegeu «Judici de Paris»). Així, la «poma de la discòrdia» es va convertir en l'eufemisme per al centre, nucli o quid d'un argument, o per a un assumpte menor que podia portar a una gran disputa.

Tesis i Barallo s'anaven a casar però van decidir no convidar discordia.En el banquet la gent gaudia però discòrdia tub que empitjorar per la qual cosa va agafar una poma d'or que posava: `` per a la més bella''. Tres deesses, van discutir perquè elles creien ser les més belles. Al final es va dir que l'elecció la tindria un pastor de l'montaña.En la muntanya es van trobar a Paris, fill del rei Príam. Una deessa li va dir: si em tries et donaré força, una altra li va dir que li donaria poder i una altra que aconseguiria a Helena.Paris va triar a la deessa que li havia promès a Helena.Lo dolent és que els pretendents d'Helena havien jurat que ningú la hi arrabassaria.
Helena es va casar amb un home que mai oblides la juramento.Paris un dia havia de fer un encàrrec a la ciutat on ella vivía.Al veure's es van enamorar, i van escapar a Troia (ciutat de París). El marit d'Helena la va anar a buscar per la força i així va començar la guerra de Troia.

1 comentari:

sergi ha dit...

Tesis i Barallo: ?¿?¿?

un home que mai oblides la juramento: ?¿?¿?

París???

Eixos traductors!!!