diumenge, 8 de maig del 2011

Juli Cèsar (Gaius Iulius Caesar)





Gai Juli Cèsar, (en llatí Gaius Iulius Caesar) més conegut com a Juli Cèsar ( de 12 de juliol de 100 aC - 15 de març de 44 aC Roma) va ser un general i polític romà que va crear els fonaments del futur sistema imperial romà al final de la República. Va vestir la toga, la corona i el ceptre d'un general triomfant i va utilitzar el títol d'imperator. Va ser cap de la religió de l'Estat (pontifex maximus), però sobretot tenia el comandament de tots els exèrcits, la qual cosa li proporcionava el control del poder.

Iulius Caesar era membre de la família patrícia dels Julii, nom atribuït a la família que duia els gens Júlia. Júlia fou una gens patrícia de l'Antiga Roma, els membres de la qual van arribar a les més altes dignitats romanes durant la República. La branca principal dels Julii fou la dels Cèsar , de la branca Caesar. Segons Plini el Vell el nom Caesar voldria dir «tallat», en referència al naixement per cesària. A l'època era una operació difícil que només es feia en cas de mort de la mare. El mateix Juli Cèsar no va néixer per cesària (la seua mare va sobreviure al part) sinó que probablement ho hauria estat l'iniciador de la branca familiar.

Temps actuals

Encara avui podem trobar el nom de Caesar (Cèsar) per a donar nom a paraules que segons l’ etimologia (ciència que estudia l'origen dels mots, amb la seua evolució fonètica, morfològica i semàntica) ens ajuden a descobrir el seu 'veritable' (étymos) sentit, és a dir, el lligam que unia el mot o paraula a la cosa.

Cesària

Una cesària és una intervenció quirúrgica realitzada durant un part bé amb complicacions greus o bé en un cas de violència obstrètica. La cesària és una incisió a l'abdomen (anomenada laparotomia) fins a l'úter de la mare per a extreure-hi ràpida i fàcilment un o més fetus. Una cesària és una cirurgia major, amb tots els riscos i events que això comporta. El postpart és més difícil i dolorós després
d'una
cesària que d'un part natural.

Cesària en progrés

Caesars

També Caesars és el nom d’ un grup musical de Suècia que aparegué en 1996. A Suècia són coneguts com els Caesar's Palace, com l'hotel a Las Vegas. Encara que en la resta dels països escandinaus són coneguts com The Caesars o Twelve Caesars.


El seu estil és el Indi Rock o Garatge Rock de la vella escola amb distorsions de veu i de guitarra molt coneguts en aquest tipus de música.
Són poc coneguts mes allà dels països escandinaus. Encara que algunes de les seues cançons es poden sentir en videojocs coneguts com a EA Sports FIFA 2004,FIFA 09, SSX 3 i en diversos anuncis de televisió.

Caesars, Malmöfestivalen 2008
http://www.youtube.com/watch?v=KBobN-r4tag
I ací adjunte una cançó: Jerk it out
Caesar's Palace

Caesar's Palace és un hotel i casino situat a Las Vegas Strip, Nevada, Estats Units. Va ser inaugurat el 5 d'agost de 1966. Ha estat remodelat en cinc ocasions: en 1974, en 1979, en 1992, en 2001 i en 2007. Compta amb 3.349 habitacions en cinc torres: "Augusto", "Centurión", "Romana", "Palacio" i "Fòrum". El tema principal de l'hotel és l'Imperi romà.